(0)

Et brev fra en kvinde

ljudbok


Franz Werfels ”Et brev fra en kvinde” foregĂ„r i Wien i 1936. Den rige Ăžstrigske embedsmand Leonidas er netop fyldt 50 Ă„r, og blandt de forsinkede lykĂžnskningstelegrammer er et brev skrevet med en lyseblĂ„ hĂ„ndskrift.

Leonidas er sĂžn af en ludfattig latinlĂŠrer, men gift med den stenrige, smukke Amelie avancerer han hurtigt til topembedsmand i kulturministeriet. Ægteskabet er barnlĂžst, Amelie passer sin jalousi, sine slankekure og sine frisĂžrbesĂžg, mens Leonidas nyder sit luksusliv og glĂŠder sig over sit ungdommelige udseende - og et sidespring for 18 Ă„r siden.

Brevet er Vera Wormser, datter af en velhavende jÞdisk familie i Wien. Under Amelies bortrejse for 18 Är siden indledte han et forhold til Vera. I det brev, han modtager beder Vera ham om at hjÊlpe en 17-Ärig dreng af jÞdisk afstamning. Han bor i Tyskland og har brug for et eksil. Leonidas tror straks, det drejer sig om deres fÊlles sÞn, men afslÄr dog at hjÊlpe drengen, da det viser sig, at det ikke er hans sÞn.

Brevet sĂŠtter noget i gang hos Leonidas - kan genoptage sin kedsommelige, men trygge tilvĂŠrelse i den voksende nazisme som truer fra nabolandet.

”Et brev fra en kvinde”er indlést af Torben Sekov

i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio


UpplÀsare: Torben Sekov
LĂ€ngd: