(0)

Et fornuftigt liv

e-bok


PÄ en Þde strand et sted i Bretagne i forÄret 1926 bader en tiÄrig pige uvidende om, at tidevandet skifter og et Þjeblik efter truer med at drukne hende. Fra klipperne hÞjt over hende ser en femtenÄrig dreng ulykken komme. Han styrter ned mod stranden for at redde hende.

I en lille badeby samles historiens mange personer. Drengens familie med faderen, General Leigh, i spidsen, hans kone Milly og to teenagedĂžtre samt drengens kyniske kammerat Hubert, der kaldes Blanco. Tarasova, en russisk emmigrant; den hollandske baronesse Rosa Habening med dĂžtre, og ikke mindst sĂžnnen Felix. Og selvfĂžlgelig den tiĂ„rige Flora og hendes forĂŠldre, der kun har Ă©t i hovedet – sex!

OplÞftende, kildrende og sjovt gÄr dagene, og hormoner kommer i sving. Mary Wesleys gruppeportrÊt af de unge mennesker og deres store forventninger er indtagende og skarpt. I centrum stÄr Flora, som ung og Êldre, og omkring hende de tre mÊnd hun elsker.

"Et fornuftigt liv" handler om kÊrlighedens fÞrste Är, om at elske pÄ afstand, drÞmme sÞdt og frygte det vÊrste.

Mary Wesley (1912-2002) var en britisk forfatter. I lĂžbet af sin karriere blev hun en af Storbritanniens bedst sĂŠlgende forfattere med flere end 3 millioner solgte eksemplarer af sine bĂžger. Wesley udgav tre bĂžrnebĂžger, fĂžr hun i en alder af 71 skrev sin fĂžrste roman "Jumping the Queue" (da. "Sensommer-udflugt"). Herefter fulgte ni bestsellere, blandt andre "The Camomille Lawn" (da. "Kamille-engen"), som i 1992 blev adapteret til TV-serien af samme navn.