(29)

Et lyst sind : er ofte en viljessag

ljudbok och e-bok


Da hun fyldte 62, var hun overbevist om, at hendes karriere havde toppet. Og det var egentlig okay. Hvem ville ikke vĂŠre tilfreds med Ă„rtiers succes som danser og koreograf? Men tilvĂŠrelsen skulle vise sig at have endnu et es i ĂŠrmet til Britt Bendixen. En opringning fra TV 2 og en opfordring til at blive dommer i danseprogrammet Vild Med Dans gjorde den tidligere Danmarksmester landskendt og hĂžjtelsket af seerne – nu pĂ„ 14. sĂŠson.

Britt Bendixen fortĂŠller her med Ă„bent hjerte, humor og selvironi om sit liv, fra hun fĂždes i Husum under Anden Verdenskrig og som toĂ„rig pĂ„ et hĂŠngende hĂ„r overlever meningitis. Det er historien om at vokse op pĂ„ en danseskole, hvor hun opdrages af to for tiden usĂŠdvanligt selvstĂŠndige kvinder, moren og mormoren, efter levereglerne ’Hvem som helst kan hvad som helst’ og ’Et lyst sind er en viljesag’. Om at vinde sejre pĂ„ stribe, charmere sig ind pĂ„ en balletskole i Cannes og danse for Grace Kelly og Fyrst Rainier. Og det er historien om en lang karriere som danser, danselĂŠrer og koreograf inden for tv og musicals – og om de koryfĂŠer, hun mĂžder pĂ„ sin vej.

Et lyst sind – er ofte en viljesag handler om, hvor langt man kan komme med en kombination af livsglĂŠde, held og viljestyrke – ogsĂ„ nĂ„r livet indimellem modarbejder Ă©n med en modstand, der kan synes uoverkommelig. Som nĂ„r man mister dem, man elsker.

Det er en bog, der er ligesom Britt Bendixen – varm og sjov og med en livskraft, der smitter og forplanter sig til alle omkring hende. Og om at beslutte sig for, at livet er fantastisk, om at mĂžde den store kĂŠrlighed to gange og om at gĂ„ i zebrastribet bikini, selvom man har passeret de 70.


UpplÀsare: Britt Bendixen
LĂ€ngd: