(0)

Et nyt Sydafrika

e-bok


Sydafrika i starten af det 21. Ă„rhundrede er nĂŠsten ikke til at kende fra det grusomme apartheid-styre, der kendetegnede det i Ă„rtier. Det betyder imidlertid ikke, at problemerne er lĂžst.

Fattigdommen og arbejdslÞsheden er stadig stor isÊr i de sorte slumkvarterer, og den hÞje kriminalitet rammer nu ogsÄ de hvide. Samtidig er landet hÄrdt ramt af AIDS. Alligevel kan man hÄbe, at Sydafrika gÄr mod en bedre fremtid.

Landet rÄder ikke blot over guld, men ogsÄ platin, der er et af verdens vigtigste rÄstoffer. Industriens eksport er i stÊrk fremgang, og landets vin bliver mere og mere efterspurgt. Samtidig tiltrÊkker dyreparkerne et stort antal turister.

Sven Skovmands bog fra 2006 gÞr status pÄ Sydafrika, da Nelson Mandela var kommet til magten og havde formÄet at skabe et nogenlunde stabilt forhold mellem de forskellige folkeslag i det enorme land.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.