(5)

Et Sted Kaldet Frihed

ljudbok och e-bok


”Jeg ligger helt stille i et stivnet Ăžjebliksbillede og trĂŠkker vejret overfladisk og hurtigt. Efter et stykke tid bliver hans vejrtrĂŠkning tungere og mere ensartet, og jeg kan hĂžre, han sover. Med en kraftanstrengelse fĂ„r jeg mine arme til live, fĂ„r lĂžftet min krop op fra madrassen, og mine ben vĂ„gner og giver mig mod til at komme vĂŠk.”

En gribende og barsk fortélling om Maria, der vokser op sammen med sin sþster Nina og deres mor i 70’ernes historiske hippietid. En tid med kollektiv og féllesskab.

Et fĂŠllesskab som den romantiske Maria ikke er en del af.

En tid hvor de voksne er pÄ barrikaderne og til politiske mÞder, og hvor Maria mÊrker konsekvensen af manglende voksentilstedevÊrelse pÄ sin lille barnekrop.

Marias mor er en kold og barsk dame, der med mÞrk og rÄbende stemme spreder skam og utryghed i deres skiftende boliger, og med hÄrde smÊk forsÞger at blive hÞrt af sine uopdragne bÞrn.

OpvÊksten for Maria og hendes sÞster er turbulent og kÊrlighedslÞst og fÄr vidtrÊkkende konsekvenser for dem begge.

Et sted kaldet frihed er medrivende og rÞrende, tragisk og med slet sort humor. Maria og Nina mÄ igennem svigt, overgreb, mobning og sygdom i en opvÊkst uden ret megen voksen deltagelse. For den ene af pigerne fÄr det fatale konsekvenser.

Bogen er baseret pÄ forfatterens eget liv.

LektĂžrudtalelse og anmeldelser:

”En barsk, rĂžrende fortĂŠlling med et budskab om aldrig at opgive kampen for frihed. Sproget fungerer godt, man kommer ind under huden pĂ„ Maria, og hun er nem at relatere til.” LektĂžrudtalelse.

”Selvom bogen er barsk, er den ogsĂ„ utrolig livsbekrĂŠftende. Maria er nemlig typen, der ikke hĂŠnger med hovedet. Hun er stĂŠrk, omsorgsfuld og tror pĂ„ kĂŠrligheden. Alle kan lĂŠse bogen og mĂ„ske fĂžle en form for frihed efterfĂžlgende.” Lotus_blomsterne

”Sindssyg rĂžrende bog, som for mig personligt var hĂ„rd at lĂŠse, jeg kan se sĂ„ meget af min egen historie i Maria. KĂŠmpe anbefaling herfra. Den er skrevet letlĂŠselig og i et skĂžnt sprog. Man sidder som lĂŠser med en masse fĂžlelser og hĂ„b for Maria. LĂŠs en lĂŠngere anmeldelse pĂ„ min goodreads.” Bekkalouisebooks84.


UpplÀsare: Katja Fortuin

LĂ€ngd: