(0)

Euroopan radikaali oikeisto

e-bok


Radikaali oikeisto nousee LÀnsi-Euroopassa ja murtaa perinteistÀ puoluejÀrjestelmÀÀ, joka on perustunut sosiaalidemokraattien ja konservatiivien vallanjaolle. ItÀ-Euroopassa on menossa oikeistopopulistinen vallankumous.

TÀssÀ kirjassa dosentti Jouko Jokisalo luotaa radikaalin oikeiston jÀrjestöjÀ ja liikkeitÀ uusfasistisista ryhmittymistÀ oikeistopopulistisiin puolueisiin. MistÀ syistÀ radikaali oikeisto nousee? MitÀ ovat sen laajan kannatuksen taloudelliset, yhteiskunnalliset ja poliittiset taustatekijÀt? MitÀ vaihtoehtoja radikaali oikeisto tarjoaa, kun ratkaistavana on nykyinen poliittinen, taloudellinen ja ekologinen kriisi?

Jouko Jokisalo on Euroopan historian dosentti, joka vÀitteli kansallissosialistisen ideologian ja propagandan merkityksestÀ vuosina 1933-39. HÀn on useissa tutkimuksissaan kÀsitellyt fasismin, antisemitismin ja rasismin historiaa. Jokisalo on julkaissut muun muassa Pekka Isakssonin kanssa teokset Kallonmittaajia ja skinejÀ - Rasismin aatehistoriaa ja Historian lisÀlehtiÀ. Jokisalolla on myös useita julkaisuja luonnonsuojeluliikkeen ja ihmisen luontosuhteen historiasta.