(0)

Europa og flugten til Amerika

e-bok


I 1800-tallet forlod over 52 millioner mennesker det gamle Europa for at tage den farlige og lange rejse til USA. Livet i Europa var blevet sÄ barskt for de fattige mennesker, at mange af dem valgte at skrabe de sidste sparepenge sammen og prÞve lykken i Amerika.

Sven Skovmands bog fortÊller om de vilkÄr, udvandrerne flygtede fra. Han fortÊller om de uretfÊrdige forhold for de bÞnder, der sled pÄ godsejernes marker uden selv at fÄ noget af overskuddet. Mange blev gjort arbejdslÞse, da der i lÞbet af 1800-tallet blev opfundet mange forskellige landbrugsmaskiner, som kunne gÞre arbejdet meget hurtigere end ved hÄndkraft. Skovmand beskriver ogsÄ det hÄrde liv i de overfyldte og usunde byer, arbejdet pÄ fabrikker, hungersnÞd, nÄr hÞsten slog fejl, og social uretfÊrdighed, som virkede umulig at sÊtte sig op imod.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1976.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.