(0)

Europamestrene : Fodbold - nation - identitet

e-bok


Europamestrene portrÊtterer de europÊiske landshold der har vundet EM siden 1980: mesterholdets vej mod titlen, stjerner, spillestil og afgÞrende kampe. Bogen er sprÊngfyldt med fodboldhistorie og aktuelle tanker om spillets udvikling, men samtidig diskuteres mesterskabets betydning for de respektive landes nationale identitet. Fejringen af den danske triumf i 1992 var et nationalt hÞjdepunkt, som kun tÄler sammenligning med befrielsen i maj 1945, men den er ikke enestÄende i en europÊisk sammenhÊng. MÄske udgÞr EM-turneringen i virkeligheden det stÞrste offentlige terapeutiske rum for den fÊlleseuropÊiske gennemarbejdning af verdenskrigens traumer.

Bogen afsluttes med et kapitel, hvor forudsÊtningerne for ny dansk EM-triumf diskuteres, og et bud pÄ version 2.0 af Den RÞde TrÄd i dansk talentudvikling.

Europamestrene er resultatet af et utraditionelt samarbejde mellem fĂžrende sportsjournalister og forskere: Luna Christofi, Niels Christian Frederiksen, Niels Idskov, Karl-Christian Lammers, Morten Rasmussen, Dino Knudsen, Mikael Rask Madsen, Rob Hughes, Mogens Pelt og Lykke Friis.