(0)

Eventyr i Arabien

e-bok


"Jeg var ikke sĂŠrlig bange for at blive berĂžvet livet, for trods det, at beduinerne er professionelle rĂžvere, drĂŠber de sjĂŠldent ’farengi’ sĂ„ tĂŠt ved de britiske og franske militĂŠrposter. Et rent og skĂŠrt rĂžveri – der dog af og til ledsages af blodsudgydelse de indfĂždte imellem – fĂ„r sjĂŠldent stĂžrre fĂžlger for marodĂžrerne. Men et mord pĂ„ en europĂŠer har sĂŠdvanligvis bĂ„de flyvemaskiner og hĂŠngninger i kĂžlvandet. Hvis de ikke kan fange de skyldige, hĂŠnger de nogle af deres slĂŠgtninge eller stammefrĂŠnder."

William B. Seabrook fortĂŠller om sin rejse gennem Arabien i 1920’erne, hvor kolonitiden sang pĂ„ nĂŠstsidste vers. Han fortĂŠller om den gĂŠstfrihed, han oplevede blandt beduiner, drusere og dervisher og om de drabelige historier og den spĂŠndende overtro og ritualer, de indviede ham i.

William Buehler Seabrook (1884-1945) var en amerikansk forfatter, journalist, opdagelsesrejsende og okkultist. Han rejste i bÄde Europa, Afrika, MellemÞsten og Haiti og var sÊrligt interesseret i okkultisme, djÊvledyrkelse og voodoo. Han skrev bÄde romaner, fagbÞger og reportager om disse emner og var den fÞrste, der skildrede zombien som motiv i den vestlige kultur.