(0)

Eventyr og historier

e-bok


"Eventyr og historier" er en samling af smÄ eventyrlige fortÊllinger skrevet af den danske forfatter og politiker A.C. Meyer. LÊs blandt andet historien om Nissefars fÞdselsdag, om stormen pÄ himlen og om den gamle rotte.

A.C. Meyer var et alsidigt menneske, der var mest kendt for sit politiske arbejde som journalist for Social-Demokraten og som folketingsmedlem for Socialdemokratiet , hvor han kÊmpede for at forbedre vilkÄrene for arbejderklassen. Men hans forfatterskab var i hÞj grad ogsÄ prÊget af kÊrlighed til litteraturen og til det danske sprog, som det blandt andet ses i hans mange digte og i denne eventyrsamling, hvor han bevÊgede sig vÊk fra tidens socialrealisme og i stedet mod den fantastiske fortÊlleform.

A.C. Meyer (1858-1938) var dansk stukkatÞr, socialdemokrat, journalist, forfatter og politiker. Fra barnsben lÊrte han fattigdommens vilkÄr at kende, og fra sit hjem pÄ NÞrrebro i KÞbenhavn overvÊrede han arbejdernes kamp for bedre vilkÄr. Konfrontationen mellem politi og arbejdere under Slaget pÄ FÊlleden i 1872 gjorde stort indtryk pÄ den unge Meyer, og allerede som ung lÊrling pÄ en symaskinefabrik holdt han sine fÞrste politiske taler. Han blev hurtigt en del af fagbevÊgelsen og siden medlem af Socialdemokratiet, hvor han arbejdede som journalist for partiets dagblad Social-Demokraten. I 1895 blev han valgt til Folketinget, hvor han sad frem til 1932. Gennem hele sit liv og politiske virke var han stÊrkt optaget af at forbedre forholdene for fattige og isÊr nÞdlidende bÞrn og grundlagde derfor hjÊlpeorganisationen BÞrnenes Kontor i slutningen af 1890'erne. BÞrnenes Kontor eksisterer stadig og uddeler beklÊdnings- og fÞdevarehjÊlp til vÊrdigt trÊngende bÞrn.