(4)

Exorcisten

ljudbok och e-bok


"Exorcisten" fortĂŠller den nervepirrende historie om en 12-Ă„rig pige, der undergĂ„r en rĂŠkke uhyggelige og uforklarlige forandringer. Én for Ă©n giver psykiatere og lĂŠger op, alt imens pigens symptomer bliver vĂŠrre og vĂŠrre. Til sidst ser fagfolkene ingen anden udvej end at rĂ„de pigens mor til at opsĂžge en exorcist, for lĂŠgevidenskaben kan hverken forklare eller kurere det, der er galt med hende. Pigens mor lĂŠgger sin datters skĂŠbne i hĂŠnderne pĂ„ jesuiterprĂŠsten Karras, der ud fra sin viden om satanisme og djĂŠvleuddrivelse mĂ„ forsĂžge at drive dĂŠmonen ud af pigen, uden at slĂ„ hende ihjel.

William Peter Blattys gyser "Exorcisten" blev i 1973 filmatiseret af William Friedkin. Bogen er - ligesom filmen - blevet en klassiker inden for gysergenren.

William Peter Blatty (1928-2017) var en amerikansk forfatter og filmskaber, der blandt andet stod bag en af de stĂžrste gyserklassikere nogensinde "Exorcisten". I lĂžbet af sit liv skrev William Peter Blatty en lang rĂŠkke bĂžger, som han vandt flere priser for. Filmatiseringen af "Exorcisten" vandt blandt andet to Golden Globes og en Oscar.