(0)

Fagdidaktik i dansk

e-bok


Dansk har siden 1900-tallet haft status som centralt dannelsesfag i grundskolen og gymnasiet. Selv om dannelsesbegrebet har Êndret betydning og lÞbende stÄr til diskussion, yder faget fortsat et vigtigt bidrag til elevers dannelsesprojekt i det 21. Ärhundrede.

Fagdidaktik i dansk tager udgangspunkt i en rÊkke cases og bringer dermed lÊseren tÊt pÄ konkret praksis, ligesom casene fungerer som en prisme for afsÞgning af overordnede fagdidaktiske perspektiver.

Kapitlerne handler om:

- litteratur og kultur

- skriftlighed og skrivedidaktik

- mundtlighed og mundtlige tekster

- medier, tekst og tegn.

Bogen udkommer i serien Didaktik, en rÊkke af didaktikbÞger til lÊrere i grundskolen og pÄ ungdomsuddannelserne samt lÊrerstuderende. BÞgerne gÄr praktisk til vÊrks, er fyldt med eksempler og Þvelser og er baseret pÄ den nyeste forskning inden for omrÄdet.

Ellen Krogh er professor ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU, og leder af forskningsprogrammet Didaktik og fag. Nikolaj Elf er ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU, samt fĂžrsteamanuensis II ved Universitetet i Stavanger. Tina HĂžegh er ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU. Helle RĂžrbech er adjunkt ved Danmarks PĂŠdagogiske Universitetsskole, AAU.