(0)

Fagdidaktik i naturfag

e-bok


Bogen er skrevet til naturfagene: fysik, kemi, biologi og geografi. Fokus er pĂ„ de fagdidaktiske aspekter og spĂžrgsmĂ„l, som naturfagene er fĂŠlles om. Forfatterne indkredser fem aktuelle udfordringer – lĂŠring, dannelse, motivation, samspil og lĂŠrerudvikling – som de mener bĂžr imĂždegĂ„s for at lĂžfte naturfagsundervisningen i Danmark (og internationalt). De diskuterer, hvilke udviklingsspor, der viser sig forude, prĂŠsenterer den nyeste forskning og omsĂŠtter de vigtigste resultater til pejlemĂŠrker og anbefalinger til undervisning i praksis.

Gennem emner som: Hvorfor undervise i naturfag?, lĂŠringsteori og evaluering, undersĂžgelsesbaseret undervisning og it, sprog og kommunikation i undervisningen inspirerer bogen lĂŠseren til refleksion og videreudvikling af egen praksis.

Bogen udkommer i serien Didaktik, en rÊkke af didaktikbÞger til lÊrere i grundskolen og pÄ ungdomsuddannelserne samt lÊrerstuderende. BÞgerne gÄr praktisk til vÊrks og er baseret pÄ den nyeste forskning inden for omrÄdet.