(0)

Familien Hansen

e-bok


Klassisk dansk underholdning fra 30'erne.

HÞrespillet "Familien Hansen" var en kÊmpe radiosucces, og DR lÊgstvarende lystspil nogensinde, idet det blev sendt fast i radioen i tyve Är, fra 1929 til 1949. Det var en utrolig populÊr serie, og over 65% af befolkningen fulgte med hver sÞndag, nÄr den arketypiske kernefamilie gennemlevede hverdagens problemer og glÊder.

I forordet til denne udgave af hĂžrespillet, som forfatteren selv sammen satte, hedder det at "... som man i Holbergs Komedier kan lĂŠse sig til Datidens KĂžbenhavn og SjĂŠlland, vil senere SlĂŠgter i Lochers virkelig omfattende HĂžrespil-Serie engang kunne genfinde vore Dages Gennemsnitsdansker, saadan som han i al Skikkelighed lever fra Dag til Dag med sine Vaner og Uvaner, sit gode HumĂžr og sine SĂŠrheder."

Jens Locher (1889-1952) var en dansk forfatter, som udgav bÄde romaner, humoristiske skrifter og bÞrnebÞger. Han var bror til billedhuggeren Axel Locher og sÞn af maleren Carl Locher. Ud over sit arbejde som forfatter var han ansat som journalist for bl.a. Berlingske Tidende og Nationaltidende, og i Þvrigt ansat som kunstnerisk direktÞr i Nordisk Film i en kortere periode. Hans mest berÞmte vÊrk er hÞrespillet "Familien Hansen", som blev sendt i en ÄrrÊkke fra 1929 til 1949. Hans bog "FodboldprÊsten" blev lavet til film i 1951.