(0)

Familien Timberlake

e-bok


Familien Timberlake er en fin familie fra de amerikanske sydstater, der er i heftigt forfald. Asa Timberlake har aldrig elsket sin hypokondriske kone, Lavinia, men han har udholdt hende, fordi han er Ăžkonomisk afhĂŠngig af hendes velhavende onkel. Gennem Asa oplever vi hans to dĂžtre, Roy og Stanleys, turbulente kĂŠrlighedsliv, der alt for ofte krydser hinanden. Vi bevidner, hvordan den dysfunktionelle familie problemer rammer alle, der kommer i kontakt med dem, og hvordan Asas uproportionelt store kĂŠrlighed til Roy ĂždelĂŠgger hans forhold til Stanley.

Ellen Glasgows roman "Familien Timberlake" vandt Pulitzerprisen i 1942 for sin skarpe skildring af en velhavende sydstatsfamilie i forfald og den sociale uretfĂŠrdighed, de overser overalt omkring sig.

Ellen Glasgow (1873-1945) var en amerikansk forfatter, der skrev en lang rĂŠkke romaner, hvoraf mange beskĂŠftigede sig med social uretfĂŠrdighed i de amerikanske sydstater. Hendes samfundskritiske roman "Familien Timberlake" vandt Pulitzerprisen i 1942.