(0)

Fantasien til magten! Om Charles Fourier

e-bok


I denne artikel fra 1981, der oprindeligt blev udgivet som en del af antologien "Kvindestudier 5. Utopi og subkultur", kaster Drude Dahlerup lys over den franske filosof Charles Fouriers (1772-1837) vidtgÄende tanker om kvindernes nye vilkÄr i den ideelle stat. Artiklen omhandler Fouriers tanker om sammenhÊngen mellem friere kÊrlighedsforhold og ophÊvelsen af den private ejendomsret, samt hvilken indflydelse disse forandringer kunne have pÄ kvinders vilkÄr.

Drude Dahlerup (f. 1945) er dansk kvinde- og samfundsforsker og professor i statskundskab tilknyttet Stockholm Universitet og RUC. I 1970 var hun med til at starte RÞdstrÞmpebevÊgelsen i Danmark som en del af den nye internationale kvindebevÊgelse og har lige siden kÊmpet for kvinders rettigheder i bÄde Danmark og i udlandet.

I 1990’erne markerede Drude Dahlerup sig i kampen mod EU og var i 1992 med til at stifte JuniBevégelsen, som blev en af de ledende EU-kritiske bevégelser.

Drude Dahlerup var med til at udvikle den nye kvindeforskning, i dag kĂžnsforskning, i Danmark, i Norden og internationalt, og hun har vĂŠret leder af Center for kvinde- og kĂžnsstudier ved Aarhus Universitet samt medlem af bestyrelsen for KVINFO.