(0)

FAREFULDE SEJLADSER

e-bok


Mikkel mĂžnstrer pĂ„ briggen Jonge Maria, der skal til Dansk Vestindien. I december sejler skibet fra KĂžbenhavn, og fra Mandal i Norge stĂ„r det ud i Nordatlanten. Vinter i dette hav er frygtet af alle sĂžfolk, og Jonge Maria er tĂŠt pĂ„ forlis. Vest for Frankrig ryster hun rĂŠdslerne af sig, men en mand er dog druknet. Vejret bedres sydpĂ„. En tĂ„ge hjĂŠlper dem med at undslippe fra korsarer fra Marokko. Sejladsen pĂ„ Passaten er sĂžmandens drĂžm. PĂ„ det blĂ„ hav under drivende hvide skyer duver skibet afsted mod Caribien. Mellem Ăžerne kommer de i kamp med en pirat, men ved hjĂŠlp af en erfarende mand ombord, vinder de overraskende en blodig sejr. Mikkel drĂŠber en pirat og er skidt tilpas med det. Men som BĂ„dsen siger: ”Livet skal leves, og der er altid rom og brune piger forude.” Snart efter sĂŠttes ankret i Charlotte Amalie.

Uddrag af bogen

”SĂ„ er det dig, Ezra.” Skipperen nikkede til ham. Ezra gav et skarp pift. De fire kanoner blev rullet i borde, luntestokken mod fĂŠngkrudtet. Et Ăžjebliks stilhed. SĂ„ kom de fire brag samtidig og sendte deres dĂžd og ĂždelĂŠggelse afsted. KrudtrĂžgen drev over mod skonnerten. Gennem rĂžgen hĂžrtes jammer og forbandelser.

”Lad igen og sigt denne gang pĂ„ lĂžnningen. Lad med kardĂŠsker. Rul i borde.” Bragene lĂžd ud over vandet, og da rĂžgen lettede lidt sĂ„ de pĂ„ resterne af piraten. SkanseklĂŠdningen var vĂŠk, stormasten pĂ„ vej ud i sĂžen, og dĂŠkket flĂžd med dĂžde og sĂ„rede mellem sĂžnderskudte kanoner. Blodet drev ned af skibssiden.

”Hurra. Hurra for Ezra og os alle sammen.” BĂ„dsen rĂ„bte op. Lyden af et skud fik dem til at vende sig om mod rattet. Mikkel stod med en rygende musket. Skipperen sĂ„ pĂ„ ham. En pirat vaklede pĂ„ skonnerten og faldt sammen. ”Han sigtede pĂ„ dig kaptajn.” Ezra stod med en musket. Han sĂ„ nĂžje mod piratskibet. SĂ„ lĂžftede han musketten, ventede lidt og skĂžd sĂ„. SĂžrĂžverkaptajnen tog sig til brystet hvor en stor blodplet bredte sig.

Om forfatteren

Flemming Alrune er fÞdt i KÞbenhavn i 1943, men voksede op i Vestjylland og kom tidligt til sÞs. Sejlede i oversÞisk fart i en ÄrrÊkke og fik styrmands- og skibsfÞrereksamen fra Marstal Navigationsskole. Tjente som lÞjtnant af reserven i GrÞnland. Herefter underviste han og arbejdede med bÞrn og unge og sluttede sit arbejdsliv som naturvejleder pÄ SydsjÊlland. Han har desuden skrevet bÞger og artikler om arkÊologi og natur.