(0)

Faste forhold

ljudbok och e-bok


Faste forhold er en fortsĂŠttelse af romanen Visse hensyn om fem sĂžskende og deres kĂŠrlighedsliv.

Mens det forrige bind mest handlede om hvordan de fem sÞskende opdagede kÊrligheden, handler det ny om hvordan de prÞver at holde pÄ kÊrligheden eller forny den eller genfinde den.

Ti Ă„r er gĂ„et. De stilfĂŠrdige 50’ere er for lĂŠngst forbi. En ny tid med stĂžrre politisk bevidsthed og forsĂžg med andre samlivsformer end de gĂŠngse former hverdagen.

De fleste af personerne kommer ud for at kÊrligheden har svÊrt ved at kunne rummes inden for en afgrÊnset tosomhed. De faste forhold udvides. Det giver nye glÊder og problemer, hvadenten man mÄ dele nogen med en anden, eller man selv mÄ dele sig mellem to. Romanen Äbner med en familiemiddag i huset hvor de fem sÞskende er vokset op og deres forÊldre stadig bor. NytÄrsaften skal fejres. Rammen er som tidligere, men Ärene der er gÄet og den ny, urolige tid prÊger omgangsformerne. Den yngre generation er ikke lÊngere forsigtig med at sige sin mening, og den Êldre, isÊr faren, tvinges til at reagere. FÄ emner bliver fortiet, sÄdan som de blev det i gamle dage. Ikke engang penge er tabu.

Sammen med kérligheden er penge – og den magt de kan udþve – hovedtemaet i handlingen, der kulminerer med at grundlaget for familieþkonomien belyses i et fjernsynsinterview, og en af de fem sþskende gþr et meget godt parti.


UpplÀsare: Grete Tulinius
LĂ€ngd: