(2)

Fatuhiva. Tilbage til naturen

ljudbok och e-bok


Tilbage til naturen? Farvel til civilisationen?

En ting er at drĂžmme om det – noget helt andet er at realisere det. Men den 22-Ă„rige Thor Heyerdahl – manden bag KONTIKI ekspeditionen – gjorde i 1937 drĂžmmen til virkelighed, i hvert fald for en tid. Han fik en kvindelig studenterkammerat,

Liv, interesseret i eksperimentet, de giftede sig, og sammen tog de til den isolerede Ăž Fatuhiva i Stillehavet.

De ville studere dyreliv og fauna og leve som de fĂžrste mennesker med et minimum af udstyr. Alt tegnede ogsĂ„ lyst og lykkeligt i starten. De var selvforsynende med alt spiseligt fra den frodige natur, kokos, ananas, bananer, nĂždder, appelsiner – lige til at plukke, og fiskeriet var nemt. Thor Heyerdahl forskede i Ăžens historie, der var rigeligt

arkĂŠologisk materiale. Der kom dog vanskeligheder. Alvorlig sygdom og sammenstĂžd med de indfĂždte. Og myggene, fjenden over alle fjender, blev mere og mere uudholdelige. Og sĂ„ en skĂžnne dag mĂ„tte de fortrĂŠkke – tilbage til civilisationen.

Thor Heyerdahls beretning om

opholdet pÄ Fatuhiva er fascinerende. Det er ikke bare en spÊndende rejsebeskrivelse og et videnskabeligt eksperiment. Den rÊkker langt videre.

Thor Heyerdahl blev fĂždt i 1914 i Norge. Han blev verdenskendt ved i 1947 at gennemfĂžre KONTIKI

ekspeditionen fra Sydamerika til Polynesien, med det formÄl at bevise at StillehavsÞerne kunne vÊre blevet koloniseret fra Sydamerika. KON-TIKI ekspeditionen er nu filmatiseret med storfilmen KON-TIKI.


UpplÀsare: JÞrgen Weel
LĂ€ngd: