(0)

Feminin eller maskulin - hvad er du?

e-bok


"Vi mÄ selvfÞlgelig erkende, at femininitetskvotienten er hÞjest blandt kvinder, maskulinitetskvotienten hÞjest blandt mÊnd. Men er det tilstrÊkkelig begrundelse til at betragte femininitet og maskulinitet som kÞnsspecifikke begreber?"

Debatten om kĂžn og kĂžnsidentitet har i Ă„rtier vĂŠret et omstridt og misforstĂ„et emne. Martin Elmers bog "Feminin eller maskulin – hvad er du?" udkom fĂžrste gang i 1976 og prĂŠsenterede et helt nyt synspunkt i debatten, der ellers havde vĂŠret domineret af den feministiske rĂždstrĂžmpebevĂŠgelse pĂ„ den ene side og fortalerne for bevarelse af det traditionelle syn pĂ„ kĂžn pĂ„ den anden. Martin Elmer nuancerer debatten ved at argumentere for, at mange mĂŠnd og kvinder pĂ„ samfundets top har feminine egenskaber, hvorimod de mĂŠnd og kvinder, der befinder sig pĂ„ bunden af samfundet i lavtlĂžnsjob, har flere maskuline egenskaber.

Martin Elmers bog er udgivet som et historisk vĂŠrk med datidens sprogbrug.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der bÄde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange Är. Han skrev bÄde bÞrne- og voksenbÞger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbÞger og artikler. I lÞbet af sin over 50 Är lange karriere udgav han et vÊld af romaner, fagbÞger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.