(0)

Fia Fia

e-bok


Som pilot under Anden Verdenskrig kom Carr til stillehavsÞen Tiara, hvor han oplevede et paradis af natur, glÊde og en glÞdende kÊrlighedsaffÊre med en dejlig indfÞdt kvinde, fÞr han igen mÄtte vende tilbage til krigens rÊdsler. Da han 18 Är senere vender tilbage, er det for at vÊre med til at designe et luksushotel, der skal gÞre Tiara til endnu en ferieÞ for rige amerikanske turister. Men Þen har forandret sig meget, siden Carr forlod den. Hans ungdomskÊreste er dÞd, men deres kÊrlighedsbarn er vokset op med en fod pÄ hver side af den enorme kulturklÞft, der er opstÄet, i takt med at de hvide har gjort deres indtog.

"Fia Fia" er en roman om de kontrastfyldte forhold, der er i mellem de indfĂždte, der lever en primitiv tilvĂŠrelse med deres egen livsstil, og de amerikanere, der kommer til paradiset for at udnytte dets glĂŠder til deres eget turistmekka.

James Ramsay Ullman (1907-1971) var en amerikansk forfatter og bjergbestiger. Han skrev en lang rÊkke romaner om bjergbestigning, hvoraf flere blev filmatiseret. Endvidere var James Ramsay Ullman ghostwriter pÄ bjergbestigeren Tenzing Norgays selvbiografi "Man of Everest".