(0)

Firmaet Jesus Kristus - bind II

e-bok


Firmaet Jesus Kristus II handler om dogmet retfÊrdig krig, som helt forfÊrdeligt kom ind i den kristne tro og skabte umÄdelige krigskatastrofer og i hundredvis af millioner drÊbte igennem de sidste 2.000 Är.

Nick og datteren Lois bryder ind i en af Italiens mest berĂžmte kirker, beliggende i Milano, og finder hemmeligt skjult i kirkefaderen Ambrosius’ gamle celle originale antikke dokumenter indeholdende moderkirkens, dvs. den katolske kirkes, fĂžrste krigsdogmer. Til Nicks overraskelse var moderkirkens krigsdogmer baseret pĂ„ verdslige hedenske romerske krigsretsregler.Humanismens fader, Erasmus af Rotterdam, advokerede voldsomt for krigen som vĂŠrende helt og aldeles ukristelig. Nick og Lois finder beviserne for, at Erasmus af Rotterdam og SĂžren Kierkegaard havde ret i deres pĂ„stande om kristne dogmatiske bedragerier.

Uddrag af bogen

Nick greb lejligheden til at vriste sig lÞs og lÞb hen imod trappen, der gik nedad. I det samme vred Nick anklen lidt den forkerte vej og snublede ud over kanten af trappen og faldt nedad med hele kroppen. I sidste Þjeblik fik Nick fat med en hÄnd pÄ kanten af muren og hang med hele kroppen ned i dybet, ned over alteret langt nede.

Nick oplevede det, som om hans sidste sekunder her i livet var ved at rinde ud. Mens han hang med hÞjre hÄnd om klippetrappen Þverst, famlede han sig frem med venstre hÄnd for at finde noget at holde i. Men han skred langsomt nedad. Der var ikke noget at holde i. Da Nick var ved at opgive hÄbet og bad en bÞn lynhurtigt, mÊrkede han, hvorledes en kÊmpe hÄnd greb om hans hÄndled ovenfor og trak ham op i en lang kraftfuld bevÊgelse.

Om forfatteren

Som en fĂžlge af romanseriens kontroversielle karakter har forfatteren valgt at skrive under pseudonymet Nick Messenger.