(0)

Firmaet Jesus Kristus - bind III

e-bok


SĂžren Kierkegaard betegnede sin samtids kirke som verdens stĂžrste forbrydelse:


 de kristelige falsknere ...


 den kristelige kriminalforbrydelse 



de ulykkelige millioner, som man snþd for deres penge 



 og hvem man misbrugte 



 snþd dem for det evige ved at lade dem lþbe med noget galimatias 



 kristendommen man forrÄdte, tjenende sig selv 


Havde SĂžren Kierkegaard ret?

I Firmaet Jesus Kristus III tager SÞren Kierkegaards politiagent, teologi- og videnskabsmanden Nick, sin lÊser med rundt i Italien, i Milano og pÄ Sicilien, i Rom og pÄ Þen Capri. Her efterforsker Nick hvad han er kommet pÄ sporet af, nemlig pave Gregor den Stores uhyrlige bestialske hemmeligheder godt skjult for offentligheden af den katolske moderkirke.

Vil du kende denne hemmelighed?

Uddrag af bogen

Gulvet rumlede og vibrerede under ham. Det fĂžltes mega ubehageligt. Nick vidste ikke rigtig, hvad den rumlen og hvad vibrationerne betĂžd. Han vidste heller ikke, hvad klokken var, for de havde taget hans ur fra ham. Den enlige pĂŠre i loftet var Nick dĂždtrĂŠt af.

Som i et mareridt mÊrkede Nick sÄ, at hele cellen nÊrmest bevÊgede sig. For Nick fÞltes det som et jordskÊlv. Der var masser af ekkoer efter stenskred, og hvad der lÞd som lÞse sten, der tumlede ned af skrÊnter. Ih du milde! Og det skulle have vÊret ferie. Nick gik hen til det lille hvide Mithra alter. Det stod skÊvt. Nick skubbede lidt til det, og sÄ faldt det nÊsten bagover. Nick havde svÊrt ved at se i det sparsomme lys. Han sÄ ned under alteret og fik Þje pÄ en smal trappe, der fÞrte nedad. Det forekom Nick at vÊre en god ide at gÄ ned ad den trappe, mÄske for at komme i sikkerhed. SÄ Nick tog tÊppet omkring sig og gik ned ad sten trinene. En meter nede nÄede Nick til den vÊrste stank, han nogensinde havde vÊret udsat for.

Om forfatteren

Som en fĂžlge af romanseriens kontroversielle karakter har forfatteren valgt at skrive under pseudonymet Nick Messenger.