(15)

Fjenden i os selv

ljudbok och e-bok


Klokken tre om morgenen slĂ„r Sikkerhedspolitiet til mod en rĂŠkke indvandrerfamilier i en forstad til Stockholm. NĂŠste dag eksploderer nyheden om, at “al-Qaeda i Sverige” er uskadeliggjort, og at landet er blevet reddet fra den stĂžrste katastrofe nogensinde. Endelig har Sverige fĂ„et det eneste, det hidtil har manglet i sin succesrige krig mod terror, nemlig terrorister. PolitiinspektĂžr Ewa JohnsĂ©n-Tanguy, som er ansat i bagmandspolitiet, fĂ„r til sin overraskelse et nyt job, nemlig at lede afhĂžringerne af de terrormistĂŠnkte. Dermed havner hun og hendes venner, bl.a. journalisten Erik Ponti, pĂ„ hver sin side i krigen mod terror. FJENDEN I OS SELV gĂžr op med de love, der skader demokratiet mere end den terrorisme, de skulle beskytte os imod. Og den gĂžr op med vores frygt og mistro over for alt og alle, der er anderledes end os selv.

At Guillou kan give baghjul til de fleste andre forfattere, der vil analysere den ny verdens(u)orden i spĂŠndingsromanens form, er endnu engang bekrĂŠftet..

Jyllands-Posten

En forrygende tour de force ind i terrorlovenes kringlede, nye verden. .

Jydske Vestkysten

“Fjenden i os selv” er bĂ„de spĂŠndende og interessant lĂŠsning, og samtidig er den et frygtindgydende indlĂŠg i debatten om den nye hellige krig mod “den verdensomspĂŠndende muslimske terror”.

MetroXpress


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: