(5)

Fjendtligt farvand

ljudbok och e-bok


Plan B er en tophemmelig efterretnings- og aktionsenhed nedsat af den danske statsminister personligt for at beskytte Danmark mod nye trusler fra grĂŠnseoverskridende kriminalitet, terrorisme, hacking m.v. Gruppen opererer uden for Grundloven og demokratiets spilleregler og er finansieret af en rĂŠkke store danske virksomheder, bl.a. rederiet og olieselskabet Brask. Med base i en villa i Odenses rigmandskvarter fungerer gruppen under dĂŠkke af at vĂŠre en privat konsulentvirksomhed, men i virkeligheden er dens medlemmer toptrĂŠnede agenter med licens til at drĂŠbe og adgang til de mest moderne informationssystemer og teknologiske hjĂŠlpemidler.

Serien fÞlger gruppens analytiker Morten Hvid, som sammen med bl.a. den smukke Eva Seidelin bliver udsendt pÄ missioner i bÄde ind- og udland af allerhÞjeste vigtighed for Rigets sikkerhed.

Emnet for dette 5. bind er den aktuelle pirat-situation omkring Somalia: Et containerskib fra Brask Line kapres, og da der viser sig at vÊre stÞrre interesser end blot fragt og gidsler pÄ spil, mÄ PLAN B i aktion. Samtidig efterforsker seriens anden hovedperson, kriminalinspektÞr Bent Johannesen fra Rigspolitiets Afdeling for SÊrlig Kriminalitet (RASK), et bestialsk drab pÄ en netop hjemvendt dansk kvindelig soldat, hvis historie trÊkker et blodigt spor fra Afghanistans opiumsmarker til containerterminalerne i Karachi og Rotterdam.

Fjendtligt farvand er femte selvstĂŠndige bind i serien om Plan B. Om tredje bind skrev DBC bl.a., at Henrik Desmond her igen viste, ÂŽat han er den bedste dansker inden for den vanskelige genre, actionthrilleren.

Henrik Desmond er et pseudonym for Rasmus Dahlberg og Lars Vestergaard.

Fjendtligt farvand er indlĂŠst af Peter BĂžttger i 2015


UpplÀsare: Peter BÞttger
LĂ€ngd: