(0)

Fjolsernes konge

ljudbok och e-bok


I 1890‘ernes Danmark har den unge krĂŠmmer Konrad Stork frit spil til at udbrede sig som bĂ„de gĂžgler og kvindebedĂ„rer. Han roder sig lige sĂ„ let og elegant ind i hĂ„blĂžse situationer, som han roder sig ud af dem igen, og der findes ikke en kvinde i landet, der ikke er parat til at hjĂŠlpe ham, hvis det skulle blive nĂždvendigt. Med stor behĂŠndighed gebĂŠrder Konrad Stork sig i borgerskabets fineste saloner og tilpasser sig lige sĂ„ let livet i skumle vĂŠrtshuse eller pĂ„ landevejen.

"Fjolsernes konge" er det tredje bind i Ole Henrik Laubs romanserie om familien Stork, men det er her, slĂŠgten grundlĂŠgges med Konrad Stork. Alle bind kan lĂŠses uafhĂŠngigt af hinanden.

"...faktisk en bedrift. Det holder hele vejen hjem, og man lĂŠgger bogen fra sig med en stille tilfredshed over, at der stadig skrives den slags bĂžger pĂ„ dansk." – Information

"Han giver os et levende danmarkskort, hvor livet folder sig ud pĂ„ godt og ondt i flĂŠkker og landsbyer, udsteder og stĂžrre bebyggelser. Familiesagaen er ogsĂ„ Danmarks hverdagshistorie." – Jyllands-Posten

Ole Henrik Laubs saga om Stork-slĂŠgten starter med krĂŠmmeren Konrad Stork i 1890 og slutter i efterkrigstidens Århus med Frederik og hans sĂžn Adam Stork. Undervejs tegnes bĂ„de et portrĂŠt af slĂŠgten Stork og et portrĂŠt af landet Danmark, som det var engang, og som det nok altid vil vĂŠre.

Serien bestÄr af romanerne "Alle himlens farver", "Fjolsernes konge" og "Alle fugle flyver hjem". Hvert bind kan lÊses uafhÊngigt af de andre.

Ole Henrik Laub (f. 1937) er en dansk forfatter, der har udgivet bÄde noveller, romaner, bÞrnebÞger, hÞrespil og skuespil. Hans forfatterskab er prÊget af en realistisk stil, og mange af hans vÊrker er blevet oversat til fremmedsprog. Ole Henrik Laub har modtaget en lang rÊkke prestigiÞse stipendier og legater heriblandt Statens Kunstfonds store legat og treÄrige stipendium.


UpplÀsare: Kjeld HÞegh
LĂ€ngd: