(1)

Forbandelsen

ljudbok och e-bok


"Forbandelsen er den dramatiske fortÊlling om SÞren Kierkegaard, den geniale og gale mestertÊnker, der med sit lidenskabelige fokus pÄ ""hinenkelte"" og ""efterfÞlgelsen"" revolutionerede filosofien og rystedeteologien.

I traditionen fra Dostojevski og Kafka sÊtter Forbandelsen sin hovedperson i scene i et univers, hvor forbrydelse og straf, synd og nÄde bestandigt svinger mellem virkelighed og illusion, sÄ lÊseren drages ind i Kierkegaards refleksioner og tager del i hans eksistentielle kampe med Gud og mennesker.

SÄledes er Forbandelsen en teologisk roman, men netop som sÄdan giver den et psykologisk portrÊt af et menneske, der med tragisk patos satte himmel og jord i bevÊgelse for at finde den sandhed, han kunne leve og dÞ for.

Kierkegaards modstandere, biskop Mynster og professor Martensen, hans ulykkelige kĂŠrlighed, Regine, broderen Peter og vennen Emil er sammen med mange andre aktĂžrer i denne store fortĂŠlling om pietet og perversion, om mord og mened, om kirkens forfalskning af Evangeliet - og om en hyrdedrengs skĂŠbnesvangre forbandelse af Gud."