(212)

Forbrydelsens sind

ljudbok och e-bok


En sjĂŠlden beretning fra en retspsykologs og retpsykiaters arbejde.

Hvorfor ender et menneske med at begĂ„ en forbrydelse? Hvad driver nogle til at overtrĂŠde loven – til at begĂ„ indbrud, overfald eller ultimativt slĂ„ et andet menneske ihjel?

I Forbrydelsens sind giver den erfarne retspsykiater og nÊstformand i RetslÊgerÄdet Mette Brandt-Christensen og den anerkendte retspsykolog og chefpsykolog pÄ Psykiatrisk Center Sct. Hans Tine WÞbbe et unikt indblik i arbejdet med nogle af landets vÊrste kriminelle og farlige gerningspersoner og belyser de psykiatriske vÊrktÞjer til at diagnosticere og behandle de dÞmte. For eksempel gennemgÄr eksperterne de grundige mentalerklÊringer, psykopatitjeklister og personlighedstest, der benyttes ved mistanke om psykisk afvigende adfÊrd, nÄr de er med til at anbefale, om den skyldige skal i fÊngsel eller have en behandlingsdom.

I bogen medvirker desuden nogle af de kriminelle, som Mette Brandt-Christensen og Tine WĂžbbe har siddet ansigt til ansigt med. En drabsmand, en seriekrĂŠnker, et bandemedlem, en stalker, en bankrĂžver, en ildspĂ„sĂŠtter, en frihedsberĂžver og en overfaldsmand fortĂŠller deres livshistorie og beskriver, hvordan deres vej fĂžrte til grĂŠnseoverskridende adfĂŠrd, vold, fĂŠngselsstraffe, anbringelser – og nogle gange psykiatrisk behandling.

Mette Brandt-Christensen og Tine WĂžbbe beretter om, hvordan de takler de intense og udfordrende mĂžder med de dĂžmte og om deres faglige sĂžgen og personlige nysgerrighed eft er at afdĂŠkke, hvad der ligger bag forbrydelserne.