(69)

Forpligtelser

ljudbok och e-bok


Östergötland 1349

I en tid, hvor intet er sikkert, og en kvindes Êre er afhÊngigt af hendes uskyld, gÄr stormandsdatteren Illiana Henriksdotter til en skovsÞ for at bade, da hun bliver overfaldet og bortfÞrt. Samtidig venter Markus JÀrv, en berygtet ridder og kongens hÞjre hÄnd, pÄ en kvinde, det er meningen skal gÞre ham selskab om natten. Da hans unge soldat kommer tilbage med Illiana, forstÄr han med det samme, at det er den forkerte kvinde, og at hun desuden er af fornem familie. Han beslutter sig for at ride tilbage med hende, men pÄ vejen stÞder de pÄ Illianas brÞdre, og ved en ulykke mister en af brÞdrene livet.

Fra og med det tidspunkt kommer magtspil, intriger og hofdiplomati til at bestemme Illiana og Markus’ liv.

For at undgÄ en mindre borgerkrig beslutter kongen, at Markus skal gifte sig med Illiana som kompensation for den afdÞde bror.

Men det eneste den selvstĂŠndige, intelligente veluddannede kvinde og den barske, traumatiserede kriger kan blive enige om, er at de ikke vil have noget med hinanden at gĂžre. Alligevel vokser tiltrĂŠkningen mellem dem i takt med, at de bliver truet fra flere sider. For bĂ„de Illianas brĂždre og en mand fra Markus’ fortid er ude pĂ„ hĂŠvn og Ăžnsker at slĂ„ Markus ihjel.

Forpligtelser er en lidenskabelig kÊrlighedsroman, der foregÄr i den svenske middelalder. Fuld af drama, intriger, riddere og herresÊder.