(0)

Forvandlingen

ljudbok


"Forvandlingen" er en roman om at vende tilbage til hverdagen efter en overfaldsvoldtĂŠgt. K. er en ung norsk forfatter bosiddende i Paris. Efter voldtĂŠgten tilbringer hun nogle mĂ„neder i Oslo omgivet af nĂŠre venner og familie, fĂžr hun returnerer til Paris og forsĂžger at leve ’normalt’ igen.

K. har ofte taget nogle anderledes valg, drevet af Ă„benhed og eventyrlyst. Hun har rejst meget alene, mĂždt nye mennesker, lĂŠrt nye sprog. Hun tĂŠnker pĂ„ sit liv pĂ„ samme mĂ„de som de historier, hun skriver. Det er hende selv, der driver hĂŠndelserne fremad og giver mening til det, som sker. Men det brutale overfald er en hĂŠndelse, hun ikke selv har valgt; og det skriver hende ind i en historie, hun ikke Ăžnsker at vĂŠre en del af – i et sprog hun ikke Ăžnsker at bruge.

"Forvandlingen" fortÊller pÄ en rÄ og indtrÊngende mÄde om en rystende erfaring, samtidig med at den drager nogle overraskende forbindelseslinjer til bureaukrati, sprog og poesi. Det er en formfuldent roman skrevet med klogskab og varme.

Kathrine Nedrejord (f. 1987) er en samisk og norsk forfatter, dramatiker og scenekunstner. Hun er opvokset i KjÞllefjord og pÄ NÞtterÞy, men har boet i Paris siden efterÄret 2011. Hun har udgivet tre romaner og to ungdomsbÞger. Siden 2018 har hun vÊret husdramatiker pÄ Nationalteatret i Oslo.