(0)

Forvandlingsdragten

ljudbok och e-bok


Inge er blevet voksen, hun har fÄet en universitetsuddannelse og job som gymnasielÊrer, og hun har bÄde bÞrn og bÞrnebÞrn. Alligevel har hun endnu ikke helt fundet sig selv og sin egen identitet, og det fÞrer til tanker og fÞlelsesmÊssige skred, der langsomt fÞrer til en indre forvandling.

"Forvandlingsdragten" er tredje bind i Tove Pilgaards fortĂŠlling om Inge.

"... skildringen af Inge og hendes sĂžgen er levende og bĂ„de gribende og sinde steder knugende i billedet af identitetsproblematikken." – LektĂžrudtalelse

"... igen skal man under lĂŠsningen vĂŠre meget opmĂŠrksom pĂ„ det, der stĂ„r usynligt mellem linjerne. Det er her skĂŠbnehistorien for alvor rĂžrer pĂ„ sig." – Lolland-Falsters Folketidende

Tove Pilgaards romaner "Glasbjerget", "Fuglehammen", "Forvandlingsdragten" og "Himmel af glas" fĂžlger pigen Inge fra barndommen i 1930’erne til hun som voksen kvinde har mange Ă„rs levet liv bag sig.

Tove Pilgaard er fÞdt i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjÊlp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at lÊse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansÊttelse som adjunkt pÄ Vesteregnscentret i TÞnder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982.


UpplÀsare: Ellen Dahl Bang
LĂ€ngd: