(0)

Fra byens bund

e-bok


Carl von Bohn er en privilegeret overklassedreng fra en lettere indavlet familie. Han har ikke forstand nok til at lĂŠre at stave eller regne nogenlunde korrekt, og moralfĂžlelsen er heller ikke skarp. Alligevel er hans hengivne forĂŠldre overbeviste om, at der venter deres velbegavede og ulastelige sĂžn en stor fremtid.

Da Carl nÄr den alder, hvor han ikke lÊngere kan lade noget hunkÞnsvÊsen i eller i nÊrheden af huset vÊre, beslutter hans far, at Carl trÊnger til at komme til KÞbenhavn, hvor han kan lÞbe hornene af sig og lÊre at stÄ lidt pÄ egne ben. For Carl er mÞdet med storbyen, dens bramfrie og hÄrde mennesker og arbejdets realiteter mÄske lige prÊcis det chok, han har brug for for at skifte retning.

Aage Hermann (1888-1949) var en dansk digter, forfatter, journalist og redaktÞr. Han stod bag en lang rÊkke digtsamlinger og sprang senere i livet ud som bÞrnebogsforfatter, hvor han fik stor succes med bÞgerne om stewardessen Benthe Boelmann, som tit og ofte mÄ opklare forbrydelser eller afvÊrge katastrofer pÄ sine rejser rundt om i verden.