(0)

Fra fribytter til embedsmand

e-bok


Efter tre Ärs ekspedition i GrÞnland vender Ejnar Mikkelsen hjem til Danmark, men der gÄr ikke lang tid, fÞr havet igen trÊkker i ham. Han tager stilling som styrmand pÄ et skib, der sejler sydpÄ mod Dansk-Vestindien og senere Venezuela. Sydens varme dÊmper ikke Mikkelsens lÊngsel efter den frihedsfÞlelse, som kun GrÞnland kan give ham, men da de politiske uroligheder blusser op i Europa op ved begyndelsen af fÞrste verdenskrig, bliver han beordret hjem af de danske myndigheder. Hjemme rammes Mikkelsens kone ulykkeligvis af den spanske syge i 1918 og alene med to smÄ bÞrn erkender han, at hans drift mod nye eventyr og indlandsisen mÄ holdes hen for familiens skyld. Da han et Ärs tid senere gifter sig med Ella Havsteen - en kvinde hvis udlÊngsel ligner Ejnar Mikkelsens - drager han til sÞs pÄny.

Bogen er fjerde del af det fem bind lange erindringsvĂŠrk om Ejnar Mikkelsens liv og polarekspeditioner.

\"Fra hundevagt til hundeslĂŠde\" er et erindringsvĂŠrk af den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen (1880-1971) om hans ekspeditioner i de nordligste egne af verden.

Den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen (1880-1971) dedikerede stÞrstedelen af sit liv til ØstgrÞnland og skrev en rÊkke fascinerende bÞger om sine ekspeditioner. Han var en hÞjt begavet, stÊdig og vovemodig eventyrer, der gennem hele sit liv fÞlte stor indignation over fattige og oprindelige folks fordrivelse og dÄrlige vilkÄr, som han observerede og dokumenterede pÄ sine rejser. Mikkelsen var bare tyve Är, da han drog afsted pÄ sin fÞrste grÞnlandsekspedition, og siden fulgte adskillige ekspeditioner. Under eftersÞgningen af de forsvundne kollegaer Ludvig Mylius-Erichsen, Niels Peter HÞgh Hagen og JÞrgen BrÞnlund i NordgrÞnland blev ekspeditionsholdet ramt af sygdom, forlis og dÄrlige jagtforhold. Ejnar Mikkelsen overlevede to Är i isolation, indtil han pÄ vanviddets og sultedÞdens rand blev fundet af et norsk hvalfangerskib. Det skrÊmte ham dog ikke fra at rejse igen, og han kÊmpede indtil sin dÞd for at forbedre forholdene i GrÞnland.