(0)

Fra Horsens til Himalaya - Vendepunktet

e-bok


Per Allan Jensen er 31 Är og pÄ vej ind i et borgerligt liv med bil, ejerlejlighed og godt job i it-branchen, da tilfÊldige hÊndelser sÊtter skub i realiseringen af en drÞm om at forandre sit liv. Han sÊlger sin lejlighed, fÄr orlov fra jobbet og tager pÄ en lang og primitiv rejse til Sydasien. Oplevelser blandt fjerntliggende landes kÞlige bjergtoppe fÄr ham til at tage sit liv op til revision. Hvad vil han egentlig med sin tilvÊrelse?

Fra Horsens til Himalaya er fortĂŠllingen om en dreng, der vokser op med en hĂ„ndfast opdragelse i 1950’ernes smĂ„borgerlige provinsmiljĂž og fĂ„r sin skoleuddannelse i brydningstiden mellem den sorte skole og tressernes frigĂžrelsestendenser. Omgivelserne vil et, men inderst inde er der en stĂŠdig kerne i ham, der vil noget andet.

Vendepunktet er fÞrste del af en beretning i tre dele. En historie om at fÞlge sit hjerte, selv om man er i tvivl. Om at trÊffe valg og om at udfordre sig selv til det yderste. Og om at vÊre stÊdig, nÄr livet presser en helt derud, hvor man fÞler, man ikke lÊngere kan bunde.

Per Allan er medlem af De Berejstes Klub og ynder at holde foredrag om de mange rejser, der fulgte i kĂžlvandet pĂ„ den fĂžrste skelsĂŠttende rejse i 1983. Sammenlagt er det forelĂžbig blevet til over 8Âœ Ă„r pĂ„ rejser med oplevelser fra 133 lande og syv kontinenter.

I dag er Per Allan pensioneret og drÞmmer om, at coronakrisen snart driver over, sÄ det bliver muligt at foretage den tiende rejse til yndlingslandet Nepal.