(0)

Fra Kierkegaard til Sartre

e-bok


"Filosofien er som et bÄl, omkring hvilket spekulative naturer nok kan krybe sammen og vederkvÊge sig, men som hverken yder mennesker uden for inderkredsen lys eller varme. Men engang imellem gÄr det anderledes. Med mellemrum springer en gnist fra bÄlet uden for lyskredsen og fÊnger. Pludselig ses da det sÊrsyn, at indviklede filosofiske problemer debatteres med iver mand og mand imellem, slagord udformes, standpunkter forkyndes, og offentligheden inviteres til at tage parti. En modefilosofi er kommet til verden."

Olaf Pedersen fortĂŠller, hvordan eksistentialismen for alvor blev populĂŠr ogsĂ„ uden for filosofiske kredse, da Jean-Paul Sartre begyndte at italesĂŠtte den pĂ„ en ny mĂ„de. Bogen beskriver eksistentialismens vej fra dens fader SĂžren Kierkegaard i 1800-tallets Danmark til dens helt store gennembrud i Europa i 1940’erne.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1947.

Olaf Pedersen (1920-1997) var en dansk videnskabshistoriker, der var en af de fÞrende forskere inden for middelalderens og antikkens opfattelse af astronomi. Han stod bag en lang rÊkke bÞger og artikler om videnskabshistorie og filosofihistorie og er internationalt anerkendt for sin forskning inden for disse omrÄder.