(4)

Fra Sydkorset til Nordstjernen : Sejlerberetninger fra Galapagos, Fransk Polynesien og Hawaii

ljudbok och e-bok


Vinni og Carsten skipper deres karrierer, sÊlger deres bolig og ejendele for at gÞre en livsdrÞm til virkelighed. En drÞm om at sejle jorden rundt i deres 40 fods sejlbÄd. De stÊvner ud den 29. maj 2016.

Fra Sydkorset til Nordstjernen er efterfÞlgeren til deres populÊre fÞrste bog Med Kronborg om bagbord, som fortsÊtter deres hudlÞse Êrlige fortÊllinger om at vÊre langturssejlere. Bogen beskriver deres eventyr sÄvel pÄ de store oceaner, som nÄr de ligger for anker i det sydlige Stillehav. Et liv, der stÄr i diametral modsÊtning til deres tidligere skemalagte professionelle liv. Det har givet dem en ubeskrivelig frihed. De lever et liv i tÊt symbiose med naturen og mÞder mange fremmede kulturer. Undervejs fÄr de nye venskaber med sejlere af forskellige nationaliteter.

Bogen henvender sig til sÄvel sejlere som landkrabber. Forfatterne hÄber gennem deres fortÊllinger, at de kan motivere lÊserne til at leve deres livsdrÞm ud.

Uddrag af bogen

Begge sejl er stadig i tredje reb. Carsten er fortsat immobil, og jeg har overtaget kÞkkentjansen uden at blive sÞsyg. Men jeg bliver meget hurtigt irriteret, nÄr jeg arbejder i kabyssen, intet bliver stÄende, hvor man stiller det, og kokken har stort besvÊr med at holde balancen. Carsten kan hÞre helt op i cockpittet, at jeg bander og svovler som en Êgte sÞmand. Han mener endda, at jeg vil gÞre en sÞulk flov over mit sprog. Undskyld.

Jeg glĂŠder mig enormt til at nĂ„ frem til en ankerplads og hĂ„ber inderligt, at vi finder en rolig ankerplads. Vi har haft nok ”rock ‘n roll”. (attende dĂžgn pĂ„ havet)

Om forfatterne

Vinni Breuning (f. 1959), uddannet sygeplejerske, har vÊret hospitalsdirektÞr gennem 14 Är, fÞrst pÄ Privathospitalet Hamlet og senere i Region SjÊlland.

Carsten Breuning er fÞdt 1952 i Danmark, men opvokset i USA og senere bosat i Danmark. Uddannet BBA og har vÊret administrerende direktÞr i sÄvel danske som amerikanske selskaber.