(0)

Fra Vestergade

e-bok


"NÄr en gade kan gÞres til hovedfigur i et skuespil, mÄ den have et meget kendt og markeret ansigt. Vestergade har haft et sÄdant udprÊget scenetÊkke. Den optrÊder i to komedier med stor bravur, i Holbergs "Ellevte juni" (1723) og i Overskous "Østergade og Vestergade" (1828). Dens vigtigste karaktertrÊk er afmalet i disse skuespil, der stÄr som mÊrkepÊle ved hver ende af dens levende historie gennem 100 Är."

Kunsthistoriker Christian Elling tegner et portrĂŠt af den ikoniske Vestergade i KĂžbenhavn. Han giver os et indblik i gadens historie, og hvad det er, der har gjort den til noget helt sĂŠrligt for to af Danmarks stĂžrste forfattere.

Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primÊre forskningsomrÄde, og i lÞbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bÞger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregÄrde.