(0)

Fransk heltemod under verdenskrigen

e-bok


"Selv de yngste unge, de, der endnu slider skolebĂŠnken i gymnasiets ĂŠldste klasse, – skoleungdommen er for tiden naturligvis spejdergal, – brĂŠnder af utĂ„lmodighed efter at opnĂ„ den lovmĂŠssige udskrivningsalder. Mange melder sig som frivillige allerede i syttenĂ„rsalderen, og mange, som ikke har kunnet opnĂ„ deres forĂŠldres samtykke, flygter fra hjemmet og udstĂ„r adskillig modgang for at nĂ„ frem til fanerne."

Kun to Är efter fÞrste verdenskrig brÞd ud, skrev Adolf Langsted en beretning om det heltemod, der bredte sig i Frankrig, sÄ snart landet kom under angreb. Han fortÊller om de unge franskmÊnds ihÊrdighed for at tjene deres land, om det hÄrde og farlige liv ved fronten, om kvindernes rolle pÄ bÄde hjemmefronten og som en del af hospitalsvÊsnet samt genoptrÊning af dem, der kom tilbage med ar pÄ krop og sjÊl.

Adolf Langsted (1864-1919) var en dansk forfatter og skolebestyrer, der hovedsageligt skrev romaner, digte og dramaer. Efter en studentereksamen og filosofistudiet i KĂžbenhavn var Adolf Langsted redaktĂžr af Wisbechs Almanak fra 1885 og skoleinspektĂžr ved Mariboes Latin- og Realskole. Adolf Langsteds digte og romaner er prĂŠgede af hans interesse for religiĂžse vers og bibelske tragedier.