(0)

Franz

e-bok


"Geoffrey Chaucer var et skvat og Leonardo da Vinci en overvurderet hegnsmaler. Gamle Franz kan recitere Shakespeare, udlufte bremser og spille en habil sonate pÄ blokflÞjte. Det hele bedre end de fleste og pÄ den halve tid. Han kan fortÊlle 1000 eventyr, endnu flere lÞgne og er Messias selv, nÄr det kommer til fuldemandskvad. Han kender alle dambrug pÄ denne side af Ejderen, kan rydde et skumdiskotek pÄ en time og skyder fornuftigt med bÄde sekslÞber, Stinger-missiler og slangebÞsse. SÄ hvis du er i tvivl om, hvad Franz kan gÞre for dig, sÄ spÞrg hellere dig selv, hvad du kan gÞre for Franz? Eller hvad vi kan gÞre for hinanden? Er du klar, min dreng, til at tage en svingom?"

Da den 14-Ärige enspÊnder, Max, en dag fÄr en kat af sine forÊldre, Êndres hans liv. Franz er nemlig ikke som nogen anden kat, og snart er Max viklet dybt ind i de mystiske og vanvittige ting, der omgiver katten. En situation der rykker ved hans virkelighed og alt, han nogensinde har lÊrt. Inden lÊnge er Max kastet ud i et skÞrt eventyr, der leger med de mÊgtigste krÊfter i universet, imens han samtidig forsÞger at holde styr pÄ alle kattens vanvittige lektioner om livet, om verdensordenen, og om hvordan man bedst spiser grillmad. En Êldgammel fejde, farverige fjender og en smÄpsykotisk storesÞster er alle ingredienser i, hvad der hurtigt bliver starten pÄ en historie, verden aldrig har set magen til.

Mikkel Wendelboe, f. 1988, uddannet i kommunikation og geografi fra Roskilde Universitet. Arbejder som TV-vĂŠrt, forfatter, kommentator og journalist.