(0)

Fremskridt

e-bok


”Fremskridtet eller kulturen er menneskehedens stĂžrste foretagende, og der er den ejendommelighed ved det, at det mere end vore andre arbejder er stykkevist og splittet i sin udfĂžrelse. Sammenlign det for eksempel med en havedyrkers arbejde. OgsĂ„ dette bestĂ„r af en mĂŠngde gĂžremĂ„l, som kommer fra vidt adskilte udgangspunkter og ofte synes at have lidet med hinanden at gĂžre.”

Den danske filosof Christian Lambek diskuterer forskellige synspunkter og overvejelser under den brede titel fremskridt. Han vurderer blandt andet den materielle rigdoms sammenhÊng med Ändelig fattigdom, den uendelig strÊben efter vÊkst, samt hvordan erkendelsen af lykke kan opnÄs. Bogen udkom fÞrste gang i 1915 og giver et interessant indblik i kulturen og Ändslivet i Danmark i tiden under fÞrste verdenskrig.

Christian Lambek (1870-1947) var en dansk filosof fra SÞnder Lem. Lambeks forfatterskab spÊnder fra de tidlige Ärs lyrik og litteraturkritik til de senere Ärs mere betydningsfulde vÊrker om psykologi og politisk filosofi. Efter en ÄrrÊkke som skolebestyrer kunne han dedikere sin tid udelukkende til forfatterskabet og Det Retsdemokratiske Selskab, der dannede grundlag for partiet Danmarks Retsforbund efter fÞrste verdenskrig. I alt udgav Lambek mere end 40 vÊrker pÄ dansk, engelsk og svensk.