(0)

Fri og fortabt

ljudbok


NĂ„r Jesper Lohmann bringer os gennem sit liv med troen som prisme, er det i samtale med bl.a. Johnny Cash, Bob Dylan, Jesus, Paulus og Augustin.

I barndomshjemmet i parcelhuset i SmÞrumnedre gik man som det naturligste i kirke til jul, ved dÄb, konfirmation, vielse og begravelse. Men allerede den unge Jesper lÊngtes efter mere. Det fÞrste konkrete minde om, at kristendommen kunne mere end at vÊre tradition, var efter begravelsen ved farens alt for tidlige dÞd. Moren citerede en salme, der indeholdt pÄskens budskab, og det virkede forlÞsende ikke at stÄ alene med sorgen, men at fÞle i krop og sjÊl, at andre havde gennemlevet det samme.

Jesper Lohmann skriver med en rÄ Êrlighed, en kÊrlig afklarethed og en fÞlsom livsappetit. Det er en tur gennem mÞrket og en taknemmelighed for lyset.

”Kristendommen ifþlge 
”

”Kristendommen ifĂžlge 
” er en serie af bĂžger, der Ă„bner troens univers. En rĂŠkke kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud pĂ„, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilvĂŠrelse. De sĂŠtter ord pĂ„ den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.

Jesper Lohmann (f. 1960) er uddannet skuespiller fra elev skolen ved Odense Teater og har siden sin debut i 1989 optrÄdt pÄ de fleste af landets teaterscener og medvirket i en lang rÊkke Tv-serier og film. Han er kendt for sin alsidighed og har bevÊget sig i alle genrer indenfor skuespillerfaget. Har ved siden af sit almindelige virke i faget skrevet og produceret en rÊkke anmelderroste musikdramatiske fortÊllinger om bl.a. Tom Kristensen, Johnny Cash og Otto Brandenburg.


UpplÀsare: Jesper Lohmann
LĂ€ngd: