(1)

Fri os fra alle herskere

ljudbok


Barry C. Lynn, en af Amerikas mest fremtrÊdende samtidstÊnkere, giver os en tydelig illustration af, hvor grelt det stÄr til med friheden, efter den er blevet overtaget af Amerikas nye giga-monopoler.

Amerikanere tÞrster efter frihed, og diskussioner om hvor meget frihed der skal til for at kÞbe et vÄben, fÄ en abort, gifte sig af kÊrlighed eller skifte kÞn fylder meget i medierne. Kampen for frisÊttelse fra statens reguleringer og oprÞr mod regeltyranni er et ideal for mange.

Alligevel begynder amerikanerne fĂžrst nu at indse det, som mĂ„ske er den stĂžrste trussel mod frihed i flere Ă„rhundreder: Den ekstreme og hurtigvoksende koncentration af Ăžkonomisk magt. Store monopoler kontrollerer i dag nĂŠsten alle hjĂžrner af den amerikanske Ăžkonomi. Konsekvensen er ikke kun lavere lĂžnninger og hĂžjere priser, hvilket er et naturligt resultat af magtens og velstandens koncentration pĂ„ meget fĂ„ hĂŠnder. OgsĂ„ arbejdskraftens mobilitet, muligheden for at starte smĂ„ virksomheder og se dem blomstre er udfordret. Kombineret med de store onlinemonopoler som Google og Amazons fremgang, skabes der grobund for en verden, hvor fĂ„, store konglomerater dels forringer den almindelige borgers generelle livskvalitet gennem dĂ„rligere lĂžnninger og vilkĂ„r pĂ„ arbejdspladsen, dels dikterer hvordan borgerne tĂŠnker, hvem de kommer i forbindelse med, og hvilket billede af omverdenen de prĂŠsenteres for. Hvordan stemmer det overens med USA’s fremherskende frihedsideal? Det undersĂžger Barry C. Lynn i Fri os fra alle herskere.


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: