(0)

Fri til sidst

ljudbok och e-bok


"Alle mÞrkets Änder og sorte dyr stÄr omkring Bebsens seng. Idag var de nÄet over hende, for havde slukket lyset sÄ rask at hun ikke kunne nÄ at komme ned under dynen fÞrend hun havde set mÞrket der voksede frem. MÞrket var fulgt med ned under dynen og ind i hendes hovede. Mor havde grÊdt og smÊkket med dÞren. Hun kunne hÞre hende slÄ porcelÊnet hÄrdt i bordet derude. En gang imellem hÞrte hun fars rolige stemme, men mors kom bagefter skrigende og hÞjt. SÄdan at der ligefrem blev smÄ lyse glimt inde i hendes hovede."

"Fri til sidst" er et udpluk af Carl Bangs allerbedste noveller. Samlingen blev udgivet i anledning af forfatterens 70 Ă„rs fĂždselsdag og 50 Ă„rs jubilĂŠum som forfatter.

Indhold

"Blomsterne"

"Drengens sidste tid"

"Sidste sĂŠson"

"Murermesteren"

"Alice, Svend og hundene"

"Vinter i Berlin"

"Lykkens pÄfuglefjer"

"Isen"

"Den druknende"

"Reminiscenser af lyd"

"Gud og hvermand"

"Ruth og malurt"

"En sidste hilsen"

"Fri til sidst"

"Et hus i mosen"

"Livets skĂžnhed"

"Friheden"

"FodfĂŠste"

"Kilder"

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev fÞdt i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-Ärig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfÞlgende over prosaen og skrev bÄde romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund prĂŠger en del af hans forfatterskab, hvor sĂŠrligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i lĂžbet af sin karriere en lang rĂŠkke anerkendelser. Her kan blandt andet nĂŠvnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.