(0)

Frihed og liv er eet. Digte 1939-1949

e-bok


Digtsamlingen "Frihed og liv er eet" fra 1997 bestÄr af digte, der er skrevet mellem 1939 og 1949, og tager udgangspunkt i modstandsmanden Arne Sejrs personlige oplevelser under anden verdenskrig og de fÞrste Är efter befrielsen.

Digtene fra krigsÄrene er prÊget af mod, vold og sorg, mens dem fra efterkrigsÄrene er prÊget af refleksion. I de senere Är fyldes livet gradvist af andre hÊndelser, og der blomstrer kÊrlighed og glÊde fra friheden.

Arne BĂžrge Sejr (1922-1998) var dansk journalist, direktĂžr og modstandsmand under anden verdenskrig, hvor han var den primĂŠre drivkraft bag oprettelsen af en af de fĂžrste modstandsgrupper: Studenternes Efterretningstjeneste. Blandt meget andet illegalt arbejde udsendte organisationen illegale blade under hele besĂŠttelsestiden. Sejr var i den grad eftersĂžgt som hovedleder af gruppen og blev endda arresteret af Gestapo i 1943, men havde held til at flygte og genoptog straks arbejdet med at hjĂŠlpe jĂžder til Sverige. Efter befrielsen stod Sejr endnu en gang klar til at hjĂŠlpe de tidligere deporterede modstandsmĂŠnd i nĂžd.