(0)

Frihed og tabu

e-bok


”Verden er ikke blot delt i Ăžst og vest. Vor erkendelse er blevet stadig mere specialiseret i utallige fagomrĂ„der, der behersker mindre og mindre dele af virkeligheden, og fĂ„ behersker efterhĂ„nden deres eget fag. Arbejdet er delt op i mikroprocesser, berĂžvet eller kun med et minimum af skabende indhold. For den praktiske sĂžnderdeling af individerne kompenserer privatlivet, der begynder at tage sig ud som en atavisme.”

Forfatter og jurist Ulrich Horst Petersen forsÞger i en lang rÊkke artikler at analysere den kollektive regression, der udspringer af individets sÞnderdeling. Han ser nÊrmere pÄ forholdet mellem det psykologiske og det sociale aspekt ved at vÊre menneske og de problematikker, der kan opstÄ, nÄr individet skal passe ind i et samfund og samtidig forsÞge at vÊre sig selv.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1971.

Ulrich Horst Petersen (f. 1936) er en dansk forfatter og jurist, der har vundet et vÊld af priser for sine mange bÞger. Han har bÄde udgivet essays, skÞnlitteratur og erindringer, der blandt andet fortÊller om hans oplevelser under besÊttelsen, hvor hans far blev myrdet af modstandsbevÊgelsen for at vÊre propagandachef for det danske nazistparti.