(0)

Frisk luft til ledelse : Nye muligheder med performance management

e-bok


Den offentlige sektor er for lÊngst blevet til en moderne serviceorganisation, der skal leve op til borgernes krav. Og offentlige ledere skal til daglig balancere mellem opgaverne, samfundsudviklingen, politikernes mÄlsÊtninger, budgetkrav og borgernes forventninger. Og det er svÊrt.

Performance management er derfor vejen frem, hvis de offentlige ledere vil skaffe lidt frisk luft til deres ledelse. Hvordan de gÞr det, beskriver Frederikke Larsen her i bogen Frisk luft til ledelse - Nye muligheder med performance management. Hun rÊkker en hjÊlpende hÄnd til de ledere, som skal bruge performance management med suces i deres hverdag.

Med performance management kommer den lokale, bĂŠredygtige lĂžsning i fokus i de afdelinger, kommuner, forvaltninger, hvor opgaverne skal lĂžses. BĂŠredygtigt, fordi budgettet skal holde, og de lokale ressourcer bruges. Lokale, fordi lĂžsningerne skal passe til det problem, der lĂžses.

Frederikke Larsen beskriver, hvordan man i praksis kan arbejde med performance management i det offentlige. Med konkrete cases, der er meningsgivende i virkeligheden. Gode og eksemplariske lþsninger og forlþb, hvor det hele giver mening for de involverede og samtidig har sund þkonomi og kvalificerede ydelser – som forvaltes af lederen med tillid og retning.

Der er konkrete anvisninger til, hvordan lederen skal styre med performance management: hvordan styrer man forlÞbet, hvordan holder man mÞderne, hvordan bevarer man tilliden til hinanden, hvordan man forholder sig til kompleksiteten som vilkÄr m.v.