(0)

Fru Terkelsens testamente

e-bok


Fru Terkelsens testamente er en roman, der handler om mennesker.

Du ville kunne mÞde dem pÄ gaden uden at tÊnke over, hvem de var. Men som alle andre mennesker, man kommer ind pÄ livet af, har de en overraskende historie at fortÊlle.

Der er Nina, socialrÄdgiveren, og hendes mand, advokaten, der kÊmper for at holde fast i familielivet med deres to bÞrn. Der er Ester Terkelsen, der har blÄt blod i Ärerne, og der er hendes jÞdiske veninde Rachel, der har en grum fortid. Der er Nelly og hendes mand, der fra trediesalen pÄ Enghavevej har en helt klar mening om, hvordan livet skal leves.

EfterhÄnden som handlingen skrider frem, fÄr du indblik i deres liv og den meget forskellige mÄde, de hÄndterer det pÄ. De krydser hinandens spor som marionetdukker, der fÞres rundt af skÊbnen.

Du ville sikkert Þnske, du kunne blande dig, men det kan du ikke, du mÄ nÞjes med at vÊre tilskuer.

NÄr historien er fÊrdig, vil du synes, det er mennesker, du kender og gerne vil mÞde igen for at se, hvad der videre sker med dem. Det kommer du mÄske ogsÄ til, hvem ved!

Romanen er en nutidig historie om mennesker, der lever deres liv i flere forskellige miljĂžer. Selv om der er tale om fiktion, vil persongalleriet og de sociale relationer helt sikkert vĂŠkke genklang hos mange mennesker.

Personerne og deres fÊrden ind og ud af hinandens liv fÄr lÊseren til at hÊnge pÄ fra start til slut for at se, hvordan historien udvikler sig. Det er en bog, man tager med sig i tankerne lÊnge efter, den er slut.

193 sider.

Uddrag af bogen:

Da Nelly kommer ind i gangen, fornemmer hun, at noget er anderledes, end det plejer at vÊre. Hun kigger ind i stuen. Fru Terkelsen sidder ikke i sin stol ved vinduet og venter pÄ morgenmad. Nelly hÊnger sin jakke pÄ bÞjle, tager skoene af og skifter til de medbragte hjemmesko, som hun plejer. SÄ lister hun hen til dÞren ind til sovevÊrelset og banker forsigtigt pÄ. Der er ingen, der svarer. Ligger hun mon derinde og er dÞd? Nelly Äbner dÞren pÄ klem - og slÄr den derefter helt op. Hendes hjerte banker helt oppe i halsen.

Fru Terkelsen ligger og sover i den store dobbeltseng! Det askegrÄ hÄr flyder ud over puden, enkelte tjavser falder ind over den ene kind. I hovedpuden ved siden af er der en fordybning, og dynen er slÄet til side - der har ligget én, der nu er gÄet! PÄ fru Terkelsens natbord ligger der en lille seddel. Nelly er mÄllÞs.

Om forfatteren:

Hanne Bistrup er cand. psych. og forfatter. Som nummer syv i en sÞskendeflok er hun vokset op med mange mennesker omkring sig. Hun har hele sit liv vÊret en interesseret iagttager af andres adfÊrd. BÄde privat og professionelt har hun bevÊget sig rundt i mange forskellige miljÞer og ladet sig inspirere af mennesker og begivenheder, hun har mÞdt pÄ sin vej. Musik har vÊret en trofast livsledsager. Hun har sunget i et jazz band, spillet folkemusik, hun har skrevet sange, og hun har vÊret med til at arrangere musikfestivals. Efter et langt arbejdsliv samler de kreative interesser sig nu udelukkende om at skrive. Hanne Bistrup er formand for forfatterforeningens Seniorgruppe.