(0)

Fugl i Argentina

e-bok


"Smeden vendte sig mod ham og lo. Lyset fra den luende esse sendte et flakkende skÊr hen over det sortsvÊrtede ansigt og tÊndte dÊmoniske glÞder i hans Þjne. SÄ rettede han sit vÊldige korpus op og sÄ direkte pÄ Hans Fugl.

"Sig det lige igen!" brovtede han med en rest af latter i stemmen.

"Jeg bad Dem jo blot om noget jord," mumlede Hans

"Som De vil dyrke?"

"Det har jeg tĂŠnkt mig."

"Hvilken uhyrlig tanke!"

"Hvad mener De?"

"HĂžr nu, unge mand! Jeg siger det for Deres eget bedste. Og jeg ved, hvad jeg taler om. Pampaen lader sig nu engang ikke opdyrke. SĂ„ sandt som jeg hedder Beidner og er tysk smed.""

Hans Christian Fugl gav ikke op, da han langt om lÊnge nÄede Argentina. Han ville indfÞre hvededyrkningen i det store land med de enorme uopdyrkede egne. Han nÄede at blive en forgangsmand inden for landbruget, men da det politiske klima i Danmark begyndte at vende, lÊngtes han igen hjem.

I romanen "Fugl i Argentina" tegner Marianne Hesselholt et portrÊt af Hans Christian Fugl, der endte med at fÄ en massiv indflydelse i sit nye land. Bogen er anden og sidste del i historien om Hans Christian Fugl og er efterfÞlger til "Fugl i Danmark."

Den danske forfatter Marianne Hesselholt (f. 1943) er uddannet cand.mag. i fransk og dansk fra Aarhus Universitet og arbejdede efterfĂžlgende som gymnasielĂŠrer. Marianne Hesselholt har udgivet en lang rĂŠkke novellesamlinger samt historiske og biografiske romaner. I sine noveller har hun blandt andet beskĂŠftiget sig med sygdommen demens.