(0)

Gamle og nye noveller (7)

e-bok


Syvende bind af Steen Steensen Blichers "Gamle og nye noveller" indeholder digtet "Nordlyset" samt novellerne "Vinhandleren og Herremanden", "Krybskytten", "Fjorten dage i Jylland", "Gyldholm" og "KĂŠrlighed i Vildmosen II".

Steen Steensen Blichers "Gamle og nye noveller" blev udgivet fÞrste gang i 1846-47 i syv bind. Da novellerne udkom i tredje udgave i 1861-62, altsÄ efter Blichers dÞd, blev et ottende bind med 13 noveller, der ikke var blevet udvalgt i fÞrste omgang, tilfÞjet af P.L. MÞller, der havde stÄet for udgivelsen af novellerne.

Den danske prĂŠst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) vĂŠrk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bĂžlge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer aflĂžste EnevĂŠlden. Blicher udgav sin fĂžrste digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin dĂžd. Hans noveller og digte hĂžrer til kernerepertoiret i den danske litteratur.