(0)

Gennem farvet glas

e-bok


"Du friske nat, som kysser ungt og Þmt / og slynger blidt din arm om begge skuldre / pÄ mig, hvis ungdom er til dÞde dÞmt, / hvis fagre form skal sygne hen og smuldre."

Med disse ord indleder den danske forfatter Thor Lange sin digtsamling "Gennem farvet glas" med digtet Clair Obscur. Thor Lange bevĂŠger sig omkring forskelligartede emner, men digtene har alle det til fĂŠlles, at de beskriver fĂžlelser og vĂŠkker sanserne.

Den danske forfatter Thor Lange (1851-1915) slog sine folder pÄ det filologiske studium i KÞbenhavn i starten af 1870'erne, men var ogsÄ dybt interesseret i skÞnlitteratur og digtekunsten. Det resulterede i 1872 i hans litterÊre debut med et bidrag til bogen "Vers og Prosa fra Yngre Forfattere". Thor Langes skete under pseudonymet Ebbe Munk og bestod af oversÊttelser af nye og gamle tekster. I 1875 tog han imod et enestÄende jobtilbud og rejste sammen med tre kolleger til Rusland, hvor han videreuddannede sig for at undervise i klassiske sprog i Moskva. Herefter gik der ikke lang tid, fÞr Lange begyndte at fÄ udgivet sine egne tekster, og hans udgivelser bestÄr blandt andet af bÞgerne "En mÄned i Orienten" (1887), "Gennem farvet glas" (1894) og "Fra Rusland" (1882).